Dikkat Nedir? Dikkatin Tanımı Nasıl Yapılır? Dikkatin İşlevleri Nelerdir? Dikkat ve Bellek İlişkisi Nedir?
Okul Öncesi Dönem (4-6 yaş) - Okul Öncesi Dönemde Görülen Olası Psikiyatrik Durumlar - Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) çocuk ve ergenlerde sık görülen, akademik ve sosyal sorunlara yol açan bir durumdur. DEHB olan bir çocuğun anne babası olmak bazen çok güç olabilir!
Dikkati toplamanın yolları nelerdir? DEHB tanısı ne zaman konulur? Her dikkat eksikliği olan DEHB midir? DEHB neden ortaya çıkar? Anne babalar ne yapmalı? Nasıl tedavi edilir? Tedavi edilmezse ne olur? DEHB tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir? Ritalin, Concerta, Medikinet nedir? Yan etkileri nelerdir?
DEHB ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi Prof. Dr. Özgür Öner’den öğrenebilir, DEHB ve Karşı Gelme Bozukluğu Testi ile çocuğunuza ön değerlendirme yapabilir, uzmanlarımızdan online destek alabilirsiniz.
Güncel Yazılar
Dikkat Nedir? Dikkat Nasıl Toplanır?
Bu yazımızda odaklanma ve dikkat sistemleri hakkında bilgi verilmiş ve dikkat nedir?, dikkat nasıl toplanır?, dikkat neden önemlidir? soruları yanıtlanmıştır.
Dikkat Nasıl Değerlendirilir?
Dikkat sorunu değerlendirilirken hem iyi bir öykü almak hem de dikkatin birçok bileşenini değerlendiren nöropsikolojik testler (dikkat testleri) uygulamak gerekir.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu - DEHB Nedir? DEHB Belirtileri Nelerdir?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) nörogelişimsel bir bozukluktur. DEHB belirtileri çocuklukta başlayıp yaşam boyu devam edebilir.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Nasıl Konulur? Özgül Öğrenme Güçlüğü ile Farkı Nedir?
DEHB tanısı için psikiyatrik muayene yapılır ve aile, öğretmen ve çevreden bilgi alınır. Belirtilerin birden fazla ortamda görülüp görülmediği ölçeklerle tespit edilir.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tedavisi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tedavisi, ilaçlı ve ilaçsız şekillerde yapılabilmektedir ancak en etkili yöntem bu tedavilerin beraber yürütülmesidir.
Yaklaşan Etkinlikler
Sosyal Beceri Uzman Eğitimi - PEERS
"Sosyal Beceri Mutlu ve Başarılı Bir Hayatın En Önemli Parçasıdır"
Prof. Dr. Özgür Öner (Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Psikoterapist)
Şebnem Barokas (Uzman Psikolog)
Tüm Etkinlikler