Bebeklerde Aşı Takvimi ve Çocuklarda Aşı Takvimi İçerisindeki Rutin Aşıları Ne Zaman Yapılır? Çocuklarda Aşı Sonrası Sık Görülen Yan Etkiler Nelerdir?

Aşılar
25-04-2021Doç. Dr. Seda Topçu
Aileler, özellikle de ilk çocuklarında kulaktan dolma birçok bilgi yüzünden neyi ne zaman yapacaklarını karıştırabiliyor.
Çocuğunuza hangi aşıyı ne zaman yaptıracaksınız? Sağlıklı çocuk gelişimi nasıl izlenir? Gelişiminde bir sorun olup olmadığından ne zaman şüphelenmelisiniz? Ateş ne zaman tehlikelidir? Ateş nasıl düşürülür? Dermatit nedir, nasıl tedavi edilir? Beta enfeksiyonu, ishal, rotavirüs, altıncı hastalık, kızamık, meningokok, suçiçeği ile ilgili bilmeniz gerekenler nelerdir? Kalça çıkıklığı nedir, nasıl tedavi edilir? Çocuklarda kabızlık olduğunda ne yapılır? Karın ağrısına nasıl yaklaşılır? Kansızlık ve demir eksikliği nasıl tedavi edilir? Öksürük geçmiyorsa ne yapabilirsiniz?
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Seda Topçu aileleri bilgilendiriyor.
Noema Aile Platformu bünyesinde hazırlanan bu videoda Doç. Dr. Seda Topçu,
24-04-2021Altıncı Hastalık Nedir? Bebeklerde Altıncı Hastalık Tedavi Gerektirir mi?
24-04-2021Bebek ve çocuklarda aşı, bulaşıcı hastalık henüz ortaya çıkmadan, aşı takvimine uygun şekilde yapılır. Aşılama, koruyucu ve önleyici bir uygulamadır.
Çocuklarda ateş, sıklıkla enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Çocuklarda yüksek ateş nedenleri ve ateşli çocuğa müdahale yöntemleri anlatılmıştır.
Çocuklarda karın ağrısı, çocukluk döneminde en sık görülen hastalıklardan biridir. Yaş gruplarına göre çocuklarda karın ağrısı nedenleri farklılık göstermektedir.
"Sosyal Beceri Mutlu ve Başarılı Bir Hayatın En Önemli Parçasıdır"
Prof. Dr. Özgür Öner (Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Psikoterapist)
Şebnem Barokas (Uzman Psikolog)
"Sosyal Beceri Mutlu ve Başarılı Bir Hayatın En Önemli Parçasıdır"
Prof. Dr. Özgür Öner (Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Psikoterapist)
Şebnem Barokas (Uzman Psikolog)