Bebekler ve Küçük Çocukların Banyo Güvenliği İçin 5 İpucu - Noema Aile Güncel Yazılar

Bebekler ve Küçük Çocukların Banyo Güvenliği İçin 5 İpucu

Banyo yapmak günlük hayatın önemli bir parçasıdır. Banyo kazalarını önlemenin en basit yolu, çocuğunuzun bir yetişkin ile birlikte olmadıkça banyoya girmesini önlemektir. Ayrıca, banyo kullanımı için almanız gereken bazı başka önlemler de bulunmaktadır.

Çocukları Banyodan Korumak ve Yaralanmaları Önlemek için Basit İpuçları

  • Gözetim

Çocuklar sadece birkaç santim suda bile boğulabilirler. Bu nedenle, küçük bir çocuğu banyoda bir an bile yalnız bırakmamanız gerekir. Banyodan çıkmanızı gerektiren bir durum olduğunda bile çocuğunuzu bir havluya sararak yanınıza almanız gerekir. Çocuğunuzun banyoda oturabilmesine yardımcı olan aparatlar çocuğunuz gözetimsiz kaldığındaki boğulma riskini ortadan kaldırmaz. Kullanmadığınız zamanlarda küveti mutlaka boşaltın. Ayrıca, bebeğinizi banyo yaptıracağınız zaman, başlamadan önce ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz her şeyi elinizin altında bulundurduğunuza emin olun. Banyo saatleri dışında da çocuğunuzun banyoya girmesini önlemek için banyo kapılarına bir bebek kilidi takabilir veya bir bebek kapısı alabilirsiniz. Ayrıca, çocuğunuzun kendisini içeri kilitlemesini önlemek için kapının kilidini sökebilir veya kapıdaki kilidin dışarıdan açılabileceği bir mekanizma taktırabilirsiniz.

  • Kayma ve Düşme

Islak zeminler kayma ve düşme riskini arttırır. Küvetin altına kaymayan yüzeyler koyun. Çocuğunuz kafasını çarparsa zarar görmemesi için su musluğunun üzerine yumuşak bir örtü koyun. Tuvaletin kapağını kapatmayı alışkanlık haline getirin ve klozet kapağınıza bir kilit takın. Suyla oynamaya çalışan, meraklı bir bebek dengesini kaybedebilir ve suya düşebilir. Ayrıca, banyodan çıkan çocuğunuzun ıslak ayakları ile kaymasını önlemek için küvetin dışına bir ayak havlusu veya banyo kilimi serdiğinizden emin olun. Çocuğunuz yıkanırken etrafa sıçrayan suları, çocuğunuzu küvetten çıkarmadan silmek de düşmeleri engellemek için faydalı olacaktır.

  • Su Sıcaklığı

Yüksek sıcaklıktaki su ciddi yanıklara neden olabilir. Yanmayı önlemek için, su ısıtıcınızı, musluk suyunun 48 santigrat dereceyi geçmesine izin vermeyecek şekilde ayarlayın. Çocuğunuza su tutmadan önce suyun sıcaklığını bileğinizle veya dirseğinizle test ederek ayarlayın. Çocuğunuz musluğu açabilecek yaşa geldiğinde, ona ilk soğuk suyu açması gerektiğini öğretin.

  • İlaçların ve Kimyasal Malzemelerin Saklanması

Tüm ilaçları ve temizlik malzemelerini çocuğunuzun erişemeyeceği, kapalı dolap veya kutularda saklayın. İlaçları orijinal kutularında saklamaya çalışın. Diş macunu, sabun ve şampuan gibi malzemeler de çocuğunuz için zararlı olabilecek olsa da sık ​​kullanılan eşyalar olduğu için o kadar zor yerlerde saklamanız sizin için zor olabilir. Bu eşyaları, kolay ulaşabileceğiniz ancak güvenlik mandalı ile koruyabileceğiniz yerlere koyun.

  • Elektrikli Aletler

Banyoda özellikle saç kurutma makinesi ve tıraş makinesi gibi elektrikli aletler kullanıyorsanız, kullanılmadığınız zamanlarda fişlerini prizden çektiğinize ve aletleri kilitli bir dolapta sakladığınıza emin olun. Bu aletleri suyun olmadığı başka bir odada kullanmanın en iyi seçenek olduğunu bilin. Ayrıca, bir elektrikçiden banyonuza, bir cihaz suya düştüğünde elektrik yaralanması olasılığını azaltabilecek özel banyo duvar prizleri (toprak arızalı devre kesiciler) takmasını isteyin. Banyodaki prizlerinizin kapaklı olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun elleri ıslakken prizlere dokunması oldukça tehlikelidir.

 

Kaynak:

American Academy of Pediatrics: Healthy Children: 5 Bathroom Safety tips for Infants & Young Children https://www.healthychildren.org/English/safety-prevention/at-home/Pages/Bathroom-Safety.aspx

The Royal Children’s Hospital Melbourne: Safety Bath Time: https://www.rch.org.au/kidsinfo/fact_sheets/Bath_safety/

Nationwide Children’s: Bathtub and Shower Safety: https://www.nationwidechildrens.org/research/areas-of-research/center-for-injury-research-and-policy/injury-topics/home-safety/bathtub-and-shower-safety

Profesyonel destek almak için online randevu oluşturun.

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular

Çocuğunuz Evde Yalnız Kalmaya Hazır mı?

Çocuğunuz Evde Yalnız Kalmaya Hazır mı?

Bir çocuğun hangi yaşta evde tek başına kalabileceği ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Evde yalnız kalmak, bir çocuğun bağımsızlığını, kendine olan güvenini ve sorumluluk alma becerilerini arttırmada yararlı olabilir.

Araba Güvenlik Koltuğu Kontrolü

Araba Güvenlik Koltuğu Kontrolü

Araba güvenlik koltukları, bebekleri ve çocukları kazalarda korumak için büyük bir önem taşır. Çocuğunuzun boyuna uygun koltuğu seçmek ve koltuğu doğru bir şekilde kullanmak güvenlik için önemlidir.

Aylık haber bülteni almak, ücretsiz etkinliklerimize katılmak, atölye çalışmalarımızdan indirimli yararlanmak ve çocuğunuzun gelişimini takip etmek için ailemize katılın.

#Noema Aile'ye üye olun.